Η επίσκεψη των Δικαστών στις Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα Θηβών

0

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 13/4/2009

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα τις Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα Θηβών, όπου κρατούνται 400 περίπου καταδικασθείσες γυναίκες για διάφορα αδικήματα του ποινικού δικαίου. Η επίσκεψη αυτή έλαβε χώρα ενόψει των εορτών του Πάσχα και οι Δικαστές προσέφεραν συμβολικά δώρα είδη υγιεινής, καθαριότητας και καλοπισμού)
στις κρατούμενες, ενώ είχαν μακρά συζήτηση μαζί τους, κατά την οποία αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τις συνθήκες κράτησης, τις τυχόν βελτιώσεις του σωφρονιστικού συστήματος, προτάσεις για την ομαλή επανένταξη, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για τις μητέρες κρατούμενες.
Αξιέπαινη ,πράγματι, αυτή η πρωτοβουλία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία δεν είναι η πρώτη, αφού οι πρωτοβουλίες της για ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και οι ευαισθησίες των δικαστών είναι γνωστές και δεδομένες.
Η αντιπροσωπεία της Ένωσης αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημ. Μαζαράκη, τον Γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Μανωλίδη και την Ταμία κ. Αγγ. Δεμέστιχα.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν μένει μόνο στη προσφορά της στις φυλακές αλλά αυτό τον καιρό έχει ξεκινήσει την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στόχος η ενίσχυση της Μεγάλης του Γένους Σχολή, του Ζωγράφειου Λυκείου και του Ζάππειου Παρθεναγωγείου. Την ευαισθησία τους οι δικαστές είχαν επιδείξει βοηθώντας στην ανέγερση νοσοκομείου στη Γάζα μετά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς και βέβαια ενισχύοντας οικονομικά τους πυροπαθείς της Ηλείας.

Σχόλια