Η πρώτη υπηρεσία sms στη Δικαιοσύνη 5/5/2009

0

Σταθερά προσανατολισμένη στην παροχή Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας μέσα από την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, η “LawNet S.A.”, με συνεχή παρουσία στο χώρο της Δικαιοσύνης από το 1997, υλοποίησε για το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, μια νέα, ιδιαίτερα καινοτομική υπηρεσία. Συγκεκριμένα, η “LawNet S.A.”, η οποία έχει αναπτύξει και συντηρεί και την ιστοσελίδα του ΔΣΠ, σχεδίασε και υλοποίησε την πρώτη υπηρεσία sms στο χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η νέα υπηρεσία, η οποία απευθύνεται στους Δικηγόρους – Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, δίνει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για όλες τις νέες αποφάσεις (Βιβλία Δημοσιεύσεων) από τα Δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά.
Η υπηρεσία, είναι προσιτή σε όλους τους κατόχους κινητών τηλεφώνων, 24 ώρες καθημερινά και ανεξαρτήτως δικτύου σύνδεσης. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες έχουν τη δυνατότητα λήψης δεδομένων – αποφάσεων (Βιβλία Δημοσιεύσεων) μέσω Σύντομων Γραπτών Μηνυμάτων (sms), χωρίς να εξαρτώνται ούτε από την υποδομή του γραφείου τους (Η/Υ – internet) αλλά ούτε και από τις χρονοβόρες μετακινήσεις, με ελάχιστο κόστος (1,19 ευρώ/μήνυμα).
Έτσι στο εξής όλα τα μέλη του ΔΣΠ έχουν τη δυνατότητα άμεσης λήψης δεδομένων από τα Δικαστήρια:
n Πρωτοδικείο Πειραιά
n Εφετείο Πειραιά
n Πρωτοδικείο Αθηνών
με την αποστολή ενός sms (Σύντομου Γραπτού Μηνύματος) στο 54554.
Ο χρήστης θα πρέπει να γνωρίζει είτε τον Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης (ΕΑΚ) και το έτος κατάθεσης (Πρωτοδικεία Αθηνών & Πειραιά) είτε την Α’βαθμια απόφαση και το έτος δημοσίευσης της (Εφετείο Πειραιά). Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.dspeir.gr/dspeir_sms.asp

Η υπηρεσία sms εντάσσεται στα πλαίσια αναβάθμισης και εμπλουτισμού της ιστοσελίδας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, την οποία αποφάσισε η Διοίκηση του Συλλόγου κατόπιν προτάσεως του Προέδρου κ. Στ. Μανουσάκη.
Η νέα υπηρεσία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την “LawNet S.A.” με την πολύτιμη συνεργασία της “Newsphone S.A.” .

LawNet S.A. – Profile
Η “LawNet S.A.”είναι η πρώτη εταιρία παροχής νομικού, ψηφιακού περιεχομένου στην Ελλάδα. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης και ενημέρωσης από το 1997, έτος ίδρυσης του lawnet.gr του ελληνικού Νομικού Δικτύου. Έως σήμερα διανέμει και εκμεταλλέυεται τις δύο γνωστές ιστοσελίδες: 1. LAWNET.gr: το νομικό portal και
2. lawFirms.gr: την πρώτη «μηχανή» αναζήτησης Δικηγόρων & Δικηγορικών Γραφείων. Παράλληλα, έχει αναπτύξει μια σειρά έργων για θεσμικούς φορείς στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως: Δικαστικές Ενώσεις, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Ανώτατα δικαστήρια, Φοιτητικές Ενώσεις κ.α.
Επίσης, αναπτύσσει υπηρεσίες και εφαρμογές διαχείρισης νομικού ψηφιακού περιεχομένου τόσο για τον Δημόσιο όσο και για τον Ιδιωτικό τομέα.
Ιδιαίτερα δε, απευθύνεται με μια σειρά «υπηρεσιών-λύσεων» τόσο σε δικηγορικές εταιρίες και δικηγόρους όσο και σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Από το 2005 συμμετέχει, ως υπεργολάβος της “Newsphone Hellas S.A.”, στο έγο των ΚΕΠ. Από το Σεπτέμβριο του 2008 λειτουργεί στην περιοχή των δικαστηρίων της
πρ. Σχ.Ευελπίδων, το “The Lawyer Café” , το οποίο συνδυάζει σε ένα χώρο, το Café με το νομικό βιβλιοπωλείο (εκδόσεις Αντ.Ν.Σάκκουλας) και ένα πλήρες Business Corner.

Έργα τα οποία έχει αναπτύξει η “LawNet S.A.” (ενδεικτική αναφορά):

·Ιστοσελίδες Δικηγορικών Γραφείων (www.kanell.gr www.bitsaxis.gr)
·Ιστοσελίδα Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (www.dspeir.gr)
·Ιστοσελίδα Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Πειραιά (www.tpdp.gr)
·Ιστοσελίδα Ενώσεως Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ (www.edil-ste.gr)
·Ιστοσελίδα Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδος (www.enosieisaggeleon.gr)
·Ιστοσελίδα Ηλεκτρονικού Βιβλιοπωλείου εκδόσεων Αντ. Σάκκουλα
(www.lawnet.gr/sakkoulas)

“LawNet S.A.”
«Νομικό Δίκτυο – Υπηρεσίες Νομικής Πληροφόρησης, Ενημέρωσης και Εφαρμογών Πληροφορικής Ανώνυμη Εταιρεία»

Έδρα: Σόλωνος 43 – 10672 Αθήνα
E-mail: info@lawnet.gr
Web Sites: www.lawnet.gr www.thelawyer.gr www.lawfirms.gr
Τηλ: 210-33.92.572-5
Fax: 210-33.92.575

Για τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε
με τον Υπεύθυνο Γρ. Τύπου: κ. A. Άνθη (anthish@lawnet.gr)