ΗΛΙΑΙΑ App: Αναβάθμιση του ψηφιακού δικτύου της ΕΔΕ

0

 

Η «Ηλιαία», το κλειστό δίκτυο επικοινωνίας των μελών της Ένωσης Δικαστών   και Εισαγγελέων, αναβαθμίστηκε συνολικά παρέχοντας πλέον νέες δυνατότητες τόσο μέσω web όσο και σε περιβάλλον κινητών – φορητών συσκευών. 

Ειδικότερα:

Στις ήδη γνωστές λειτουργίες της Ηλιαίας (αναρτήσεις, σχόλια, διαμοιρασμός, επικοινωνία, φωτογραφίες, Forum – Διάσκεψη, εύρεση μελών κα) προστέθηκε και η νέα, σύγχρονη εφαρμογή για mobile συσκευές , η  «Heliaia – Forum App», μέσω της οποίας είναι διαθέσιμο ένα Forum επικοινωνίας και συνεργασίας, των μελών της Ένωσης.  

Το νέο Ηλιαία Forum App καλύπτει την ανάγκη των μελών της Ένωσης να βρουν άμεσα λύση σε ένα νομικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις των συναδέλφων τους. Η αξιοποίηση της νέας αυτής δυνατότητας συμπίπτει χρονικά με την ισχύ των νέων Ποινικών Κωδίκων και τους προβληματισμούς που εύλογα γεννούν κατά το πρώτο στάδιο εφαρμογής τους.

  • Μέσω της συμμετοχής στην νέα εφαρμογή της Heliaia γίνεται για πρώτη φορά δυνατή η ανταλλαγή πληροφοριών, η υποστήριξη τυχόν ερωτήσεων, ή διευκρινίσεων, «ζωντανά» από τα μέλη προς τα μέλη της Ένωσης.
  • Το κάθε ενδιαφερόμενο μέλος μπορεί να αναρτήσει ερώτηση ή προβληματισμό, σύμφωνα με την σχετική κατηγοριοποίηση (Αστικό, Ποινικό, Άλλα θέματα κλπ), η οποία και διανέμεται με ειδοποιήσεις, σε πραγματικό χρόνο, στην Helaia και τα κινητά τηλέφωνα των μελών της Ένωσης που την έχουν εγκαταστήσει.
  • Με την σειρά τους τα μέλη που έλαβαν την ειδοποίηση  μπορούν, εφόσον γνωρίζουν το αντικείμενο και το επιθυμούν, να συμμετέχουν στην επίλυση ή διευκρίνισή του.

Η νέα εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android (Google Play) και iOs – Apple (App Store).

Η νέα εφαρμογή Heliaia Forum App. σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την εταιρεία LAWNET S.A., η οποία παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής δικαιοσύνης στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, από το έτος 2000 μέχρι σήμερα. 

Σχόλια