ΙΜΔΑ: «Το νομικό καθεστώς των μεταναστών στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο»

0

Με ιδιαίτερη χαρά το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) ανακοινώνει ότι μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σάκκουλα το βιβλίο της Μ. Ζακούλα «Το νομικό καθεστώς των μεταναστών στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο – Σύγχρονες θεωρήσεις του θεσμού της ιθαγένειας» (581 σελ.). Η μελέτη αυτή, η οποία αποτελεί τον 92ο τόμο της σειράς εκδόσεων του ΙΜΔΑ, προλογίζεται από τον κ. Λ.-Α. Σισιλιάνο, Δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η μονογραφία πραγματεύεται το κρίσιμο και πλέον επίκαιρο ζήτημα του νομικού καθεστώτος που διέπει τη θέση και τα δικαιώματα των μεταναστών παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, εστιάζει σε νεωτερικές αναγνώσεις του θεσμού της ιθαγένειας ως νομικού δεσμού του ατόμου με το κράτος, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει συστηματικά τα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται πλέον μετ’ επιτάσεως στη θεωρία του σύγχρονου δημοσίου διεθνούς δικαίου.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.sakkoulas.gr/index.php?page=shop.product_details&category_id=25&flypage=flypage.tpl&product_id=2270&option=com_virtuemart&Itemid=118&lang=el