Κλιμάκωση αντιδράσεων από μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ, για την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης

0

Αιφνιδιασμένα δηλώνουν τρία ακόμη μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με τη χθεσινή τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ανακατανομή των θέσεων στα Εφετεία της χώρας.

Ειδικότερα, αυτή τη φορά την έντονη διαφωνία τους εκφράζουν οι κ.κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ, Γρηγόρης Κομπολίτης, Ειρηνοδίκης, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, με τίτλο: Αιφνιδιαστική Τροπολογία, τονίζεται μεταξύ άλλων:

“Κατατέθηκε χθες αιφνιδιαστικά εν κρυπτώ, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τροπολογία, με την οποία αυξάνονται οι οργανικές θέσεις των Προέδρων Εφετών κατά 86 όχι όμως με αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών της χώρας αλλά με μείωση κατά τον αντίστοιχο αριθμό (86) των οργανικών θέσεων των Εφετών.

Πρόκειται για μία τροπολογία η οποία, αν ψηφισθεί και γίνει νόμος του κράτους, θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην υπηρεσιακή κατάσταση των Δικαστικών Λειτουργών της χώρας και των δύο βαθμών δικαιοδοσίας και θα προκαλέσει σοβαρή υπηρεσιακή δυσλειτουργία στα δευτεροβάθμια Δικαστήρια και αντανακλαστικά και στα πρωτοβάθμια.

Για το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΔΕ πατήστε εδώ.

Σχόλια