Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ο ALBA Career Forum

0

Αθήνα, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 – Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε για 20η χρονιά το Career Forum του ALBA στις 18-20 Σεπτεμβρίου, 2012 στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα (Ξενίας 6-8, Πλατεία Μαβίλη).

Έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός στην αγορά εργασίας, η εκδήλωση έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τελειόφοιτους του ALBA με εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, ώστε να διερευνήσουν από κοινού προοπτικές για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Το ALBA Career Forum αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων του ALBA Career & Alumni Office, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προετοιμάζει και καθοδηγεί τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά για την επιτυχή του ένταξη στην αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 69 φοιτητές από τα εξής ακαδημαϊκά προγράμματα: MBA πλήρους φοίτησης, Professional MBA, MSc in Finance, MSc in International Business and Management, MSc in Business for Lawyers, MSc in International Shipping and Finance, MSc in Marketing και MSc in Strategic HRM. Παράλληλα, έλαβαν μέρος 70 διακεκριμένες εταιρείες, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από 100 υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, εκ των οποίων πολλοί και απόφοιτοι του ALBA. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του Career Forum πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.100 συνεντεύξεις.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών τόνισαν για ακόμη μία χρονιά το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, τον επαγγελματισμό και το δυναμικό προφίλ των σπουδαστών. Σχολιάζοντας την εκδήλωση η κα Μαρία Μωραγιάννη, Διευθύντρια του Career & Alumni Office, είπε: «Παρόλο που η αγορά εργασίας αυτήν την περίοδο είναι στάσιμη, αρκετοί φοιτητές μας έχουν ήδη απορροφηθεί, αποδεικνύοντας πως το επιτυχημένο πάντρεμα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, θέτει τις βάσεις και αποτελεί προϋπόθεση για την κάλυψη της κυριότερης ανάγκης της ελληνικής αγοράς αυτήν τη στιγμή: Την ανεύρεση και εξέλιξη των αυριανών ηγετών. Το ALBA και το Career & Alumni Office παραμένουν πιστοί υποστηρικτές αυτής της παράδοσης».

Το φετινό ALBA Career Forum πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των  ελαστικών Continental. Υποστηρικτής ήταν η εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ Ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ Coffee partner η εταιρεία NESPRESSO, Food partner η εταιρεία FRESHWAYS, Dessert partner τα ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Digital partner η 9ΑΜ MEDIALABS. Printing partner ήταν η Εκτυπωτική Αξιών – Μ. Μπαλκογιαννάκια & ΣΙΑ Ο.Ε., ενώ Media partners ήταν το περιοδικό HR Professional, το Kariera.gr και η Eurocharity.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.alba.edu.gr/career/forum ή να επικοινωνήσετε με το Career & Alumni Office, 210 8964531, career@alba.edu.gr.
 

Σχόλια