Πανευρωπαϊκή εκστρατεία Get Online Week 2014

0

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στις 9 Απριλίου και διάθεση 500 vouchers δωρεάν εξέτασης στο πρόγραμμα πιστοποίησης Microsoft Office Specialist σε μαθητές και φοιτητές.
To Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) και η Microsoft Ελλάς, ανακοινώνουν την έναρξη για την Ελλάδα, της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Get Online Week 2014.
Το Get Online Week είναι μια ετήσια εκστρατεία που στόχο έχει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζει τους στόχους του Μεγάλου Συνασπισμού για την Ψηφιακή Απασχόληση, μέσα από τον οποίο η Ευρωπαΐκή Επιτροπή καλεί επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς να συνεργασθούν με σκοπό την κάλυψη των 500.000 κενών θέσεων εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που προβλέπεται να δημιουργηθούν έως το 2015. 
Στο πλαίσιο του Get Online Week 2014 θα διοργανωθεί εκδήλωση για μαθητές και φοιτητές που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την Τετάρτη 9 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του DEREE-The American College of Greece. Χορηγoί της εκδήλωσης είναι η PEOPLECERT, το DEREE-The American College of Greece, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, η ΜanpowerGroup, το Athens Information Technology καθώς και το European Centre for Women and Technology. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.eventora.com/en/Events/getonlineweek
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, θα διατεθούν από τη HePIS 500 vouchers δωρεάν εξέτασης στο πρόγραμμα πιστοποίησης Microsoft Office Specialist (M.O.S) για τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στο ελληνικό σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist. To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Οffice Specialist είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που λαμβάνει χώρα σε 90 χώρες και αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών και φοιτητών στο Microsoft Office. Στην Ελλάδα διοργανώνεται από τους φορείς πιστοποίησης INFOTEST και ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η εκστρατεία Get Online Week διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ευρωπαϊκό φορέα Τelecentre Europe και τη φετινή χρονιά θα διοργανωθεί σε περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης. Εθνικός εταίρος της εκστρατείας στην Ελλάδα είναι το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ενώ η εκστρατεία του Get Online Week 2014 σε εθνικό επίπεδο εντάσσεται στις δραστηριότητες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού του προγράμματος Getbusy.gr ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Microsoft Υouthspark.

Σχόλια