Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Παρακολούθηση του 8ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου

0

Στις 25-27 Μαΐου 2012, τo Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης, διοργανώνει σε συνεργασία με την Έδρα J.Monnet «Δημοκρατία και Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ΕΕ», και την Έδρα UNESCO «Δημοκρατία, Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ειρήνη», το 8ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ναύπλιο (Αναλυτικά η παρουσίαση του Σεμιναρίου μέχρι σήμερα στο συνημμένο  – Brochure 2012).
Φέτος, 19 Υποψήφιοι Διδάκτορες και  9 τελειόφοιτοι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια (Πάντειο, Πειραιώς, ΕΚΠΑ, Αριστοτέλειο, Αιγαίο, University College London (UCL), Maastricht University, Université Panthéon-Assas  Paris II, Université de Genève,  Université de Strasbourg), θα παρουσιάσουν την πρόοδο του ερευνητικού τους έργου, πάνω σε μία ευρύτατη θεματολογία διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Θα αξιολογηθούν από επιτροπή πανεπιστημιακών που φέτος θα απαρτίζεται από τους Καθηγητές Α.Μπρεδήμα Σ.Περράκη, Γ.Τσάλτα, Κ.Χατζηκωνσταντίνου, τον Αναπλ. Καθηγητή Π. Γρηγορίου, τον Επικ. Καθηγητή Π.Λιάκουρα, και τη Λέκτορα Μ.Ντ.Μαρούδα.
Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, θα διεξαχθεί το Σάββατο 26/5 η παραδοσιακή, ειδική εκδήλωση Εσπερίδα με θέμα «Κρίση/Κρίσεις και Δικαιώματα του Ανθρώπου: Διαστάσεις και απαντήσεις», με τη συμμετοχή των Καθηγητών Χρ.Ροζάκης, Ι.Μεταξάς, Π.Παραράς, Σ.Φλογαΐτης,  Σ.Περράκης, Α. Μπρεδήμας, Μ.Κοππά, Ξ.Κοντιάδης κ.ά.
 
Για πρώτη φορά φέτος, το Σεμινάριο περιλαμβάνει και μία δεύτερη ειδική εκδήλωση, ένα Βήμα Λόγου και Κριτικής με θέμα «Διασταυρούμενες Ματιές σε τρέχουσες εξελίξεις του διεθνούς δικαίου και διεθνούς δικαιοταξίας». Στο “atelier” αυτό, συμμετέχουν οι Μ. Σαριγιαννίδης, Επικ.Καθηγητής (εκλ.), Τμήμα Νομικής, ΑΠΘ, η  Μ. Ντ. Μαρούδα, Λέκτορας, Τμήμα ΔΕΣ, Πάντειο και ο Γ. Κυριακόπουλος, Λέκτορας, Τμήμα Νομικής, ΕΚΠΑ.
 
Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο να μας αποστείλουν αίτηση συμμετοχής  στο ekekdaad@gmail.com έως τις 15 Μαΐου 2012. (Πληροφορίες  στο συνημμένο αρχείο)
 
Παρακαλούμε για την περαιτέρω προώθηση της ανακοίνωσης σε ενδιαφερόμενους φοιτητές/ερευνητές/κ.ά. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
 
Καθηγητής Στ.Περράκης
Διευθυντής ΕΚΕΚΔΑΑΔ
 

Σχόλια