Σημαντική ανταπόκριση στο πρόγραμμα υποτροφιών για το MSc IN STRATEGIC HRM του ALBA

0

Αθήνα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2008 – Το ALBA Graduate Business School ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος υποτροφιών για το MSc in Strategic Human Resource Management αποκλειστικά σε στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο προσέφερε για πρώτη φορά φέτος, σε μία προσπάθεια αναγνώρισης της συνεχούς υποστήριξης από την επιχειρηματική κοινότητα.

To πρόγραμμα υποτροφιών περιλάμβανε τέσσερις υποτροφίες που καλύπτουν το 50% του συνολικού ποσού των διδάκτρων του Προγράμματος, για το ακαδημαϊκό έτος 2008-9 το οποίο είχε έναρξη τον Νοέμβριο. Η επιλογή των υποψηφίων για τη χορήγηση υποτροφιών έγινε, όπως ισχύει για όλες τις υποτροφίες που προσφέρει το ALBA, από ειδική επιτροπή με βάση συνδυασμό κριτηρίων (ακαδημαϊκή επίδοση, προϋπηρεσία και αξιολόγηση στοιχείων προσωπικότητας έπειτα από προσωπική συνέντευξη).

Η ανταπόκριση από τον επιχειρηματικό κόσμο στο πρόγραμμα υποτροφιών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Ο επιχειρηματικός κόσμος έδειξε έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στο ALBA και απέδειξε ότι ενστερνίζεται το όραμά του. Το ALBA, με τη σειρά του, ευχαριστεί τις εταιρείες αυτές και ως εκ τούτου, θα θεσμοθετήσει αυτό το πρόγραμμα υποτροφιών σε ετήσια βάση.

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη στα οποία χορηγήθηκαν οι υποτροφίες είναι τα εξής:
· κα Φιλίτσα Τσιάμα, Sanofi Aventis Α.Ε.
· κα Γεωργία Κοκκαλιάρη, Blue Star Ferries Α.Ε.
· κα Καλλιόπη Αντωνοπούλου, Eurobank Cards A.E.
· κα Ιφιγένεια Ασημάκη, Printec A.E.

Υπενθυμίζεται ότι το ALBA MSc in Strategic Human Resource Management, το οποίο μετρά φέτος οχτώ χρόνια λειτουργίας, είναι πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους και τα μαθήματα διεξάγονται 2 Σαββατοκύριακα το μήνα, από καθηγητές διεθνούς φήμης με εκτεταμένη διδακτική εμπειρία και ερευνητική δραστηριότητα στο χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Σκοπός του είναι να δώσει τα κατάλληλα εφόδια στα στελέχη και τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, προκειμένου να ανταποκριθούν με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα στις προκλήσεις του δυναμικά αναπτυσσόμενου χώρου της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού διεθνώς. Το πρόγραμμα συνδυάζει την θεωρητική γνώση με τις πρακτικές εφαρμογές, κάτι που διασφαλίζεται από τη στρατηγική συνεργασία του ALBA με την Hay Group Α.Ε., εταιρεία μέλος του ALBA. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τον διεθνή όμιλο Hay Group, μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες συμβούλων διοίκησης, με υποστήριξη υπερσύγχρονης ακαδημαϊκής έρευνας στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Οι σύμβουλοι της Hay Group Α.Ε. μοιράζονται με τους σπουδαστές την εκτενή τους εμπειρία, εφαρμόζοντας σύγχρονα εργαλεία και μεθοδολογίες και συμβάλλοντας έτσι στην ολοκληρωμένη διδακτική προσέγγιση του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις υποτροφίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Λίλα Ευσταθιάδη, τηλ.: 210 8964531-8, e-mail: mshrm@alba.edu.gr. Πληροφορίες για το Πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.alba.edu.gr/academic/shrm/.