Στην 56η θέση ανάμεσα στα 200 καλύτερα MBA & το μοναδικό Eλληνικό Βusiness School το ALBA, στη λίστα Europe-TopMBA Global Business School Report

0

To ALBA Graduate Business School at The American College of Greece βρίσκεται στην 56η θέση στη λίστα Europe-TopMBA 200 Global Business School Report για το έτος 2013-2014. Παράλληλα είναι και το μοναδικό Ελληνικό Business School που συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω λίστα των 200 καλύτερων ΜΒΑ παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη κατάταξη είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς η σχετική έρευνα λαμβάνει υπόψιν την γνώμη των εργοδοτών παγκοσμίως και μετρά έναν δείκτη: την απασχολησιμότητα των αποφοίτων MBA ανά περιοχή.

Το ALBA συνεπές στο μακροχρόνιο όραμά του, βλέπει με υπερηφάνεια τους αποφοίτους του να ανταγωνίζονται κατόχους MBA από διεθνή business school με μακροχρόνια παράδοση και αδιαμφισβήτητο κύρος. Στόχος του ALBA ήταν και είναι η διαμόρφωση επιχειρηματικών στελεχών και ηγετών που μπορούν να δρουν ως καταλύτες θετικής αλλαγής σε οποιοδήποτε περιβάλλον ή θέση βρεθούν. Γεγονός που προφανώς δεν περνάει απαρατήρητο από τις μεγάλες εταιρίες που αναζητούν δυνατά στελέχη που να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες πολύπλοκες ανάγκες.

Μερικές λεπτομέρειες για την έρευνα: H έρευνα διεξήχθη από τον Μάρτιο του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2013 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχει κάνει η QS, τόσο σε γεωγραφικό επίπεδο όσο και σε βάθος λεπτομέρειας. Από τους 28.000 εργοδότες που ερωτήθηκαν, οι 4.318 προσλαμβάνουν αποφοίτους MBA.

Η Μεθοδολογία : Από κάθε εργοδότη ζητείται να φτιάξει μια λίστα με τα διεθνή σχολεία από τα οποία προέρχονται οι απόφοιτοι που εξέτασαν προσφάτως. Κάθε φορά που ένα σχολείο αναφέρεται, παίρνει μία ψήφο και το σύνολο των ψήφων που συλλέγει αναφέρεται ως «σύνολο αυθόρμητων ψήφων». Από μία λίστα 500 Business Schools που κατηγοριοποιούνται ανά περιοχή, οι εργοδότες καλούνται να υποδείξουν τα πιο ελκυστικά, κατά τη γνώμη τους, όσον αφορά την πρόσληψη αποφοίτων MBA. Για να συμπεριληφθεί ένα σχολείο στην έρευνα, θα πρέπει να έχει επισημανθεί από εργοδότη κατά την προηγούμενη χρονιά της έρευνας. Κάθε φορά που ένα σχολείο λαμβάνει ψήφο, αναφέρεται ως «σύνολο καθορισμένων ψήφων». Οι συγκεκριμένες και οι καθορισμένες ψήφοι προστίθενται και δημιουργούν το «σύνολο ψήφων των εργοδοτών».

Διαβάστε περισσότερα για τη μεθοδολογία στο http://www.topmba.com/mba-rankings/methodology-qs-global-200-business-schools-report-2014 ή δείτε την κατάταξη στο  http://www.topmba.com/node/78421#sthash.LNZhqR1M.dpuf
 

Σχόλια