Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φοιτητές και καθηγητές του

0

«Το πρόγραμμα Global Law & Governance – Summer School του EPLO είναι, κυριολεκτικώς, πρωτοποριακό. Η πρωτοτυπία του -ίσως δε σε παγκόσμια κλίμακα- έγκειται στο ότι επιτρέπει μία διεπιστημονική -κατά την εκτίμησή μου ολιστική-  προσέγγιση του Δικαίου, της Δημόσιας Πολιτικής και της Οικονομίας, διότι επιτρέπει από την μια πλευρά να δούμε πως η υποδομή, που είναι η Οικονομία και η Δημόσια Πολιτική, διαμορφώνουν το Δίκαιο και από την άλλη, πως το ίδιο το Δίκαιο έρχεται να επιδράσει, μέσω της εφαρμογής του, στην Δημοσία Πολιτική και στην Οικονομία. Και είναι σαφές ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα, με παγκόσμιες διαστάσεις δείχνει πως είναι δυνατό μέσω του EPLO να οδηγηθούμε –σταδιακά βεβαίως και με πολλές δυσκολίες- στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά και στην Παγκόσμια ολοκλήρωση».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η ΑΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στις 27 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο τους καθηγητές και τους φοιτητές του θερινού προγράμματος Global Law & Governance – Summer School του EPLO.

Τόνισε, επίσης, πως στην Ελλάδα είμαστε περήφανοι γιατί φιλοξενούμε την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και επισήμανε τον ρόλο του EPLO για την περαιτέρω προσέγγιση ως την τελική ευρωπαϊκή ενοποίηση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο δημοκρατικό κενό που παρατηρείται στις μέρες μας και το οποίο εμποδίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι και για τις χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ρόλος του EPLO, η δράση του EPLO, είναι ευεργετική διότι βοηθάει στην προσέγγισή τους. Και η προσέγγιση αυτών των χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό, κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

«Πράγματι το πρόγραμμά μας συνδυάζει μοναδικά χαρακτηριστικά» ανέφερε στην ομιλία του ο Διευθυντής του Global Law & Governance – Summer School κ. Ιωάννης Λιανός, Καθηγητής στο University College του Λονδίνου).
«Είναι διεπιστημονικό, συνδυάζει πολλές διαφορετικές τυπολογίες, που άπτονται των νομικών συστημάτων και των παραγώγων που γεννούν οι κοινωνικές επιστήμες. Είναι πράγματι μοναδικό ως εκ του γεγονότος ότι απορρέει από μία πρωτοβουλία Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Διασποράς και αξιόλογων και αναγνωρισμένων διεθνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι διδάσκοντες των οποίων έρχονται εδώ, προκειμένου να μεταφέρουν την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία τους».

Τόνισε επίσης πως «είμαστε ιδιαιτέρως τυχεροί, διότι μαζί μας έχουμε διεθνούς φήμης και αναγνώρισης ειδικούς, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Αλλοδαπής, όπως το YALE, το Ιimperial College του Λονδίνου, το London Business School, το University College of London».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους φοιτητές. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Διευθυντής του EPLO καθηγητής Σπυρίδων Φλογαΐτη

Σχόλια