Συνέδριο «Παράνομη Διακίνηση και Εμπορία Ανθρώπων και το Ηλεκτρονικό Έγκλημα»

0

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 13/4/2009

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, το τριήμερο 10-12 Απριλίου με θέμα την Παράνομη Διακίνηση και Εμπορία Ανθρώπων και το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι εισηγητές που προερχόντουσαν από διάφορους χώρους παρουσίασαν τη νομική, διοικητική και νομική όψη του σύγχρονου αυτού προβλήματος. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και διάλογος πάνω στις λύσεις και πρακτικές που εφαρμόζονται σήμερα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και οι δυνατές βελτιώσεις τους στο μέλλον.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ευχαριστεί όλους όσους συνέπραξαν στην διοργάνωση και συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου και επισημαίνει ακόμα μια φορά ότι στα κοινωνικά θέματα αιχμής, οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς προσφέρουν τον προβληματισμό τους και τις προτάσεις τους στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου.

Σχόλια