Διαγωνισμός Δημιουργικότητας «Ανταγωνισμός και Τέχνη»

0

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να ενισχύσει την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα κοινωνικά οφέλη του ανταγωνισμού για την Ελληνική οικονομία και να επικοινωνήσει τα θέματα ανταγωνισμού με τρόπο που να είναι πιο προσιτός και άμεσος, ειδικά στη νέα γενιά, ανέπτυξε μία νέα στρατηγική επικοινωνίας για την προώθηση της κουλτούρας του ανταγωνισμού στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό δημιουργικότητας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η επιλογή της καλύτερης Συμβολικής Φιγούρας και ενός Βίντεο/Μηνύματος, ικανών να προωθήσουν τις αρχές και τα μηνύματα του υγιούς ελεύθερου ανταγωνισμού με σύγχρονα ψηφιακά μέσα.

Η Φιγούρα η οποία θα συμβολίζει, θα ενσωματώνει και θα διαδίδει με τον πιο εύστοχο τρόπο τη μάχη της Επιτροπής ενάντια σε αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές (ειδικά τα επιχειρηματικά καρτέλ), προς όφελος τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών, θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κόμικς, infographics και διαφημιστικών καταχωρίσεων που θα επικοινωνήσουν το έργο της Επιτροπής για την προώθηση του ανταγωνισμού.

Το Βίντεο/Μήνυμα το οποίο θα ενημερώνει το ευρύτερο κοινό για θέματα ανταγωνισμού και θα προάγει μηνύματα για την αξία του υγιούς ελεύθερου ανταγωνισμού, τόσο όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα/καινοτομία και στην ανάπτυξη, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία, θα προβάλλεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ε.Α. καθώς και στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η καλύτερη πρόταση σε κάθε μια από τις δύο κατηγορίες θα βραβευθεί με παροχή εξοπλισμού πληροφορικής σημαντικής αξίας.

Επιθυμία μας είναι επίσης η στήριξη των νέων δημιουργών και καλλιτεχνών της χώρας μας, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο, μέσω της δυνατότητας που θα τους δοθεί να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αφήσουν το αποτύπωμά τους στον σχεδιασμό της νέας επικοινωνιακής στρατηγικής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θέτοντας συνεπώς τις βάσεις για μία πιο ολιστική προώθηση της κουλτούρας του ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Με το πέρας του διαγωνισμού και την ανακήρυξη των νικητών, θα πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης όπου θα εκτίθενται τα καλύτερα έργα της κάθε κατηγορίας.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) και θα διαρκέσει από την Δευτέρα 20 Ιουλίου έως και την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου του 2020. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές.

Η συμμετοχή θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της  ιστοσελίδας που έχει δημιουργήσει  ειδικά για τον διαγωνισμό  η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου παρέχονται όλες οι σχετικές πληροφορίες, οι όροι και οι τεχνικές προδιαγραφές,  στη διεύθυνση: http://contest.epant.gr