160ετή ποινή κάθειρξης σε αεροπειρατή

0

Ενας Ιορδανός αεροπειρατής, που έχει ήδη εκτίσει ποινή κάθειρξης 15 χρόνων σε πακιστανική φυλακή για τρομοκρατική επίθεση που έγινε το 1986, καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 160 χρόνων, την οποία θα εκτίσει σε μία από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ο Ζαϊντ Χασάν Αμπντ Λατίφ Σαφαρίνι, 42 χρόνων, παραδέχθηκε την ενοχή του, τον Δεκέμβριο και συμφώνησε να συνεργασθεί με τις αρχές σε σχέση με την επίθεση, που κόστισε τη ζωή 21 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολίτες των ΗΠΑ, του Πακιστάν, της Ινδίας και του Μεξικού.

Κατά την απόπειρα αεροπειρατείας που έκανε σε πτήση της Pan American, στις 5 Σεπτεμβρίου, στο Καράτσι του Πακιστάν, οι τρομοκράτες δεν είχαν καταφέρει να απογειώσουν το αεροσκάφος διότι το πλήρωμα είχε δραπετεύσει από το κόκπιτ.

Στη συνέχεια οι αεροπειρατές σκότωσαν έναν από τους επιβάτες και πέταξαν το πτώμα του στον διάδρομο προσγείωσης. Οι αμερικανοί εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθεί η ποινή του θανάτου, αλλά τελικά ο κατηγορούμενος συμφώνησε να συνεργασθεί εξασφαλίζοντας ότι θα τού επιβληθεί η μέγιστη ποινή κάθειρξης, αλλά όχι η εσχάτη των ποινών.

Ο Σαφαρίνι συμφώνησε επίσης να συνεργασθεί οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο ζητήσουν οι ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της κατάθεσής του εναντίον των συγκατηγορουμένων του όταν θα έλθουν οι υποθέσεις αυτές ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης.