25η Νοεμβρίου – Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

0

 

Σήμερα 25 Νοεμβρίου η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Η ενδοοικογενειακή βία με αποδέκτες γυναίκες είναι ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια ή όρια ηλικίας και επηρεάζει όλες τις κοινωνικές τάξεις και κάθε είδους οικογενειακές σχέσεις.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 12% έως 15% των γυναικών στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν καθημερινά φαινόμενα βίας εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και πρέπει να καταπολεμηθούν.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jagland δήλωσε: “Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών παραμένει μία από τις πιο σοβαρές – και δυστυχώς πιο αποδεκτές – παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει μαγική σφαίρα για να λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά καλώ τα 47 κράτη – μέλη της Ευρώπης να υιοθετήσουν την βραβευμένη Συνθήκη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία.
Αυτή η διεθνής Συνθήκη παραμένει η πρώτη και η μόνη που ποινικοποιεί όλες τις μορφές της βίας κατά των γυναικών, σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική. Επίσης, υποχρεώνει τα κράτη που την έχουν υιοθετήσει πλήρως, να προστατεύουν τα θύματα και να διώκουν τους δράστες. “

Η Συνθήκη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία, είναι η πιο εκτεταμένη διεθνής συνθήκη για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στοχεύει στη μηδενική ανοχή για αυτή τη μορφή βίας και είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, ώστε η Ευρώπη να καταστεί ένα ασφαλέστερο μέρος.
 

Σχόλια