6μηνη φυλάκιση στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας για φοροδιαφυγή

0

Σε εξάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ιρλανδός πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Ρέι Μπερκ, καθώς κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή. Ειδικότερα, ο πρώην Υπουργός κρίθηκε ένοχος, επειδή σε έρευνα που έγινε στην οικία του το 2000, βρέθηκε φάκελος από όπου αποδεικνυόταν ότι δεν δήλωσε το πραγματικό του εισόδημα για μια περίοδο εννέα ετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την περίοδο 1982 έως 1991 είχε δηλώσει εισόδημα από τραπεζικούς λογαριασμούς 5.000 λίρες, ενώ το πραγματικό ποσό ξεπερνούσε τις 97.000 λίρες. Σε έρευνες που έγιναν βρέθηκε ότι ο Μπερκ είχε λάβει μυστικά εμβάσματα από επιχειρηματίες, ενώ δωροδοκήθηκε προκειμένου να βοηθήσει στην έκδοση άδειας λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο δικηγόρος του σημείωσε στο δικαστήριο ότι δεν πρέπει να επιβληθεί φυλάκιση στον πελάτη του, επειδή πλέον έχει τακτοποιήσει τις φορολογικές του διαφορές. Πάντως ο δικαστής δήλωσε ότι έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι ο καταδικασθείς πάσχει από κατάθλιψη και ότι δήλωσε ένοχος από την αρχή της διαδικασίας, ωστόσο παρατήρησε ότι ο πρώην Υπουργός είχε καταχραστεί την εξουσία που είχε στα χέρια του.

Σχόλια