Θα ακουστούν στη δίκη Μουσαουί οι διάλογοι από το μαύρο κουτί των αεροπειρατειών της 11/9

0

Οι διάλογοι από το μαύρο κουτί ενός εκ των αεροπλάνων, στα οποία εκδηλώθηκε αεροπειρατεία στις 11/9/2001 μπορεί να ακουστούν για πρώτη φορά σε δικαστήριο και συγκεκριμένα στη δίκη του κατηγορούμενου για τρομοκρατία, Ζακαρίας Μουσαουί.

Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο ακόμη εάν το περιεχόμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχουν ακούσει μόνο οι συγγενείς των θυμάτων, θα δοθεί πλήρως στη δημοσιότητα.

Την παραμονή της επανάληψης της δίκης του Ζακαρίας Μουσαουί, η δικαστής Λεονί Μπρινκέμα όρισε ότι οι συνομιλίες στο πιλοτήριο του μοιραίου αεροπλάνου, στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και τελικά συνετρίβη στην Πενσιλβάνια, θα ακουστούν στο δικαστήριο.

Ωστόσο, έδωσε προθεσμία στους συγγενείς των θυμάτων της Πτήσης 93 διορία έως την Τρίτη να ζητήσουν -αν επιθυμούν- να μην ακουστούν οι διάλογοι στο ευρύ κοινό.

Στη δίκη κατέθεσε την Πέμπτη ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο οποίος περιέγραψε τον «τρόμο» που βίωσαν όλοι οι κάτοικοι της πόλης μετά τις επιθέσεις στους «Δίδυμους Πύργους».

Σχόλια