Θανατική καταδίκη για βλασφημία σε άνδρα με ιστορικό ψυχασθένειας

0

Θανατική καταδίκη για βλασφημία επιβλήθηκε από δικαστήριο του Πακιστάν, σε άνδρα με ιστορικό ψυχασθένειας, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αστυνομικό Άλαχ Ντίτα Τσόντριο, ο 50χρονος Μουχάμαντ Ζουλφικάρ, συνελήφθη το 2008 μετά από καταγγελίες κατοίκων της Λαχόρης, ότι ο Ζουλφικάρ έγραψε σε έναν τοίχο μια φράση «βλάσφημη» για το Ισλάμ.

Ο διορισμένος από το κράτος, δικηγόρος του 50χρονου άνδρα, Κασίφ Μποχάρι, δήλωσε ότι έκανε έκκληση για επιείκεια επειδή ο κατηγορούμενος είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας πριν από τη σύλληψή του, ωστόσο, το αίτημά του, απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ξεσπάσει σφοδρές αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις στη χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με το νόμο περί βλασφημίας, με βάση τον οποίο μπορεί κάποιος να καταδικαστεί σε θάνατο επειδή προσέβαλε το Ισλάμ ή τον προφήτη Μωάμεθ.

Ειδικότερα, με βάση στοιχεία της υπηρεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, από το 1986 έχουν κατηγορηθεί για βλασφημία 1.300 άνθρωποι και περίπου 50 από αυτούς ξυλοκοπήθηκαν από πλήθος κόσμου πριν καν ολοκληρωθεί η δίκη τους.