Θανατική ποινή για τον Αιγύπτιο μεγιστάνα Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα

0

Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα καταδικάστηκε εις θάνατον για το φόνο της λιβανέζας τραγουδίστριας Σούζαν Ταμίμ στο Ντουμπάι, ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές.

Ο Μουστάφα, πρώην πρόεδρος της εταιρίας ακινήτων Talaat Moustafa Group και ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της αιγυπτιακής Γερουσίας, κατηγορείται ότι πλήρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια στον Μόχσεν αλ Σουκάρι, συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε εταιρίες ασφαλείας, για να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου την Ταμίμ στο σπίτι της, στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 28 Ιουλίου.

Ο Σουκάρι καταδικάστηκε επίσης εις θάνατον για τη συμμετοχή του στην υπόθεση και η δικογραφία και των δύο μεταφέρθηκε στις αιγυπτιακές θρησκευτικές αρχές για έγκριση, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις θανατικής ποινής στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σουκάρι σκότωσε την Ταμίμ αφού προηγουμένως την ξεγέλασε παριστάνοντας έναν εργαζόμενο στην πολυκατοικία και την έκανε να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματός της στο Ντουμπάι.

Στη συνέχεια της επιτέθηκε με μαχαίρι.

Ο Μουστάφα κατηγορείται για «υποκίνηση, συναίνεση και συνέργεια» στο έγκλημα.Στα πειστήρια του εγκλήματος περιλαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στο Μουστάφα και το Σουκάρι, οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας στο διαμέρισμα του θύματος στο Ντουμπάι και γενετικό υλικό από τα ματωμένα ρούχα που κατηγορείται ο Σουκάρι ότι άφησε κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Η Ταμίμ, που δολοφονήθηκε σε ηλικία 30 ετών, έγινε γνωστή όταν αναδείχθηκε νικήτρια σε τηλεοπτικό διαγωνισμό νέων ταλέντων το 1996.