97 κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Κίνα μπλεγμένοι σε διατροφικό σκάνδαλο

0

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 97 κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι δεν ανακάλυψαν ή δεν ερέυνησαν σωστά διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στη χώρα σχετικά με συγκεκριμένη μάρκα γάλακτος υπό μορφή σκόνης που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 13 μωρών. Προς το παρόν ερευνάται ο ρόλος που είχε ο κάθε κατηγορούμενος στην υπόθεση, και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στα δικαστήρια για να τιμωρηθούν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το σκάνδαλο ξέσπασε στην επαρχία Ανχούι τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο θεωρείται ότι το πρόβλημα με το υποτιθέμενο γάλα, που δεν είναι άλλο παρά ανάμειξη αμύλου και νερού χωρίς καμία θρεπτική αξία, διατηρείται εδώ και χρόνια. Ήδη δύο αξιωματούχοι βρίσκονται στη φυλακή λόγω ελλειπούς διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ ένας ιδιοκτήτης μαγαζίου φυλακίστηκε για 8 χρόνια επειδή πωλούσε το επικίνδυνο προϊόν.

Περίπου 200 μωρά αντιμετωπίζουν μία ασθένεια που ονομάζεται “big head” εξαιτίας του συγκεκριμένου γάλακτος, και ήδη 54 επιχειρήσεις που παρήγαγαν τη σκόνη έχουν κλείσει. Οι αρχές πάντως θεωρούν ότι πρόκειται για υπόθεση διαφθορας, καθώς, όπως φαίνεται, οι κατηγορούμενοι ανέχονταν έναντι ανταλλάγματος την πώληση της επικίνδυνης σκόνης από τις επιχειρήσεις, παρά τα παράπονα που δέχονταν από γονείς για την κατάσταση των παιδιών τους.

Σχόλια