Αθωώθηκε αμερικανός στρατιωτικός για το θάνατο Ιρακινού πολίτη

0

Αμερικανικό στρατιωτικό δικαστήριο αθώωσε τον λοχία Τρέϊσι Πέρκινς από την κατηγορία ότι σκότωσε έναν Ιρακινό πολίτη, τον Ζαϊντούν Χασούν, επειδή τον διέταξε να βουτήξει στον ποταμό Τίγρη.

Ωστόσο, τόσο ο Πέρκινς, όσο κι ένας συνάδελφός του, κρίθηκαν ένοχοι για τέλεση βιαιοπραγιών σε βάρος του 19χρονου Χασούν και του ξάδελφού του, αλλά και για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης. Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη ύστερα από σύσκεψη 16 ωρών και τώρα η ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον Πέρκινς μπορεί να φτάσει μέχρι και την 11ετή κάθειρξη.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιανουαρίου του περασμένου χρόνου, βόρεια της Βαγδάτης. Κατά την αποδεικτική διαδικασία παρουσιάστηκε φωτογραφία ενός πτώματος που η οικογένεια του Χασούν υποστήριζε ότι είναι ο ίδιος τον οποίον ανέσυραν από το ποτάμι και τον έθαψαν. Η υπεράσπιση του Πέρκινς όμως αμφισβήτησε ότι το πτώμα είναι του Χασούν και ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για το θάνατό του, καθώς δεν βρέθηκε το πτώμα και δεν υπήρχαν αποδείξεις. Τελικά, ο εισαγγελέας δέχτηκε ότι ο Χασούν πνίγηκε στον ποταμό Τίγρη.

Σχόλια