Αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο

0

Δικαστήριο στο Λονδίνο αθώωσε τους τρεις Βρετανούς από το Λιντς, οι οποίοι κατηγορούνταν για συνέργια στο σχεδιασμό των βομβιστικών επιθέσεων της 7ης Ιουλίου του 2005 στη βρετανική πρωτεύουσα.

Κατά την επανεκδίκαση της υπόθεσης οι ένορκοι απεφάνθησαν ότι οι κατηγορούμενοι δε συνεργάστηκαν με τους τέσσερις βομβιστές του 2005 και δεν οργάνωσαν διήμερη αναγνωριστική αποστολή στο Λονδίνο.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, Ουαχίντ Αλί (25 ετών), Σαντίρ Σαλίμ (28 ετών) και Μοχάμεντ Σακίλ (32 ετών) έχουν παραδεχτεί ότι γνώριζαν τους δράστες αλλά αρνούνταν από την αρχή ότι βοήθησαν στην εκδήλωση και το σχεδιασμό των επιθέσεων.

Ωστόσο, ο Αλί και Σακίλ κρίθηκαν ένοχοι όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί για πρόθεση να συμμετάσχουν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Πακιστάν.

Η πρώτη δίκη των τριών ατόμων διεξήχθη το 2008 αλλά οι ένορκοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ετυμηγορία εις βάρος τους.

Οι ποινές των δύο εκ τριών καταδικασθέντων θα ανακοινωθούν σήμερα.

Κατά την ανάγνωση των ετυμηγοριών ο Ουαχίντ Αλί αντέδρασε με ένα πλατύ χαμόγελο, ενώ ο Σαντίρ Σαλίμ ξέσπασε σε κλάματα. Ο Μοχάμεντ Σακίλ έστρεψε το βλέμμα του προς τους ενόρκους και τους ευχαρίστησε.

Είναι οι μοναδικοί τρεις άνθρωποι εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικές με τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου.

Σχόλια