Αθώωση νεοναζί για αφίσα με ρατσιστικό περιεχόμενο

0

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε αθώους τρεις νεοναζί, οι οποίοι διένειμαν αφίσα με ρατσιστικό περιεχόμενο, θεωρώντας ότι «δεν παραβίασαν» την κείμενη νομοθεσία περί υποκίνησης βίας.
Το μήνυμα της αφίσας ήταν κατά των μαύρων και ειδικά κατά του, γεννημένου στην Γκάνα ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Γερμανίας και παίκτη της Σάλκε, Τζέραλντ Ασαμόα. «Όχι, Τζέραλντ. Δεν Είσαι εσύ η Γερμανία» έγραφε η αφίσα.
Ο Ασαμόα είχε διαμαρτυρηθεί στην αστυνομία και είχε υποβάλλει μήνυση για την αφίσα, που κυκλοφόρησε ως απάντηση των ακροδεξιών στην εκστρατεία «Είμαστε Όλοι η Γερμανία», πριν το Μουντιάλ του 2006.
Το Εφετείο στο Νόιρουπιν, κοντά στο Βερολίνο, έκρινε ότι το μήνυμα δεν συνιστούσε υποκίνηση ρατσιστικής βίας, καθώς δεν ενέπνεε μίσος για κάποια φυλή συγκεκριμένα, αλλά αποτελούσε μια γενική επίθεση εναντίον της πολυπολιτισμικότητας στη Γερμανία.
Οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 25 έως 41 ετών και πρώην μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης η οποία απαγορεύθηκε δια νόμου, είχαν καταδικασθεί πρωτοδίκως.
Τέλος, ηγετικά στελέχη του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος αναμένεται να προσαχθούν προσεχώς σε δίκη για ρατσισμό λόγω παρόμοιων αφισών.

Σχόλια