Αθώωση του Μπερλουσκόνι από τα ιταλικά δικαστήρια

0

«Αθώος» ήταν η ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για διαφθορά και χρηματισμό.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Μπερλουσκόνι αφορούσαν το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Mediaset, του οποίου είναι ο ιδιοκτήτης. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Οκτώβρη είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις σε βάρος του Μπερλουσκόνι, ενώ αντίθετα είχε βρει ενοχοποιητικό υλικό για τον γιο του Pier Silvio και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Fedele Confalonieri.

Ο Μπερλουσκόνι είναι κατηγορούμενος ή συγκατηγορούμενος σε σχεδόν πενήντα διαφορετικές υποθέσεις, που αφορούν διαφθορά, φοροδιαφυγή και παράνομη σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη εκδιδόμενη. Τον Ιανουάριο του 2011 το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας είχε ακυρώσει μέρος νέου νόμου περί ασυλίας πολιτικών προσώπων που στήριζε η παράταξη του Μπερλουσκόνι, και ο οποίος αν εφαρμοζόταν θα καθιστούσε τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας, ακαταδίωκτο για όσο διάστημα διαρκούσε η θητεία του.