«Αναπόδεικτη» η εγκυμοσύνη της Νταϊάνα

0

Τη βεβαιότητα ότι θα αποκαλυφθούν «απόκρυφες» λεπτομέρειες της ζωής της εκλιπούσης πριγκίπισσας Νταϊάνα εξέφρασε ο ιατροδικαστής δικαστής λόρδος, Σκοτ Μπέικερ. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής διευκρίνισε ότι είναι μάλλον απίθανο να αποδειχθεί εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν έγκυος όταν έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Αύγουστο του 1997.
Εν τω μεταξύ, οι ένορκοι παρακολούθησαν τις τελευταίες ώρες της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου στο Παρίσι όπου και διέμενε.
Στο βίντεο που είδαν οι ένορκοι απεικονίζεται η Νταϊάνα μαζί με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ να εξέρχονται από το ξενοδοχείο. Αργότερα φαίνονται να επισκέπτονται κοσμηματοπωλείο ενισχύοντας τα σενάρια ότι ο Αλ Φαγέντ σχεδίαζε να της αγοράσει δακτυλίδι αρραβώνων.
Ο λόρδος Σκοτ Μπέικερ χαρακτήρισε «αντικρουόμενα τα στοιχεία» περί επικείμενου αρραβώνα της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία, Ντόντι αλ Φαγέντ.
Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, πατέρας του εκλιπόντος Ντόντι, υποστηρίζει ότι το ζευγάρι δολοφονήθηκε από μέλη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών κατόπιν εντολών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.
Το ζήτημα της εγκυμοσύνης είναι ένα από τα 20, τα οποία θα εξεταστούν στην ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε προχθές και αναμένεται να διαρκέσει έξι μήνες.
«Πρώτον, η εγκυμοσύνη ή η υποτιθέμενη εγκυμοσύνη συνιστά κίνητρο ή μεγάλο μέρος των κινήτρων για τη δολοφονία της Νταϊάνα και κατά δεύτερον οι Γάλλοι για να διατηρηθεί η σορός προχώρησαν σε ταρίχευση. Κάποιοι διατείνονται ότι αυτό έγινε για να μην αποκαλυφθεί ότι ήταν έγκυος», είπε στην κατάθεσή του ο λόρδος, Σκοτ Μπέικερ.
Ο οδηγός Ανρί Πολ βρέθηκε να έχει καταναλώσει διπλάσια ποσότητα αλκοόλ από την επιτρεπόμενη, αλλά δεν είχε καταναλώσει ναρκωτικά. Στα βίντεο δε μοιάζει μεθυσμένος και ασταθής.
Έξω από το δικαστήριο του Λονδίνου ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ επέκρινε τον λόρδο Σκοτ Μπέικερ.
«Αν και ο ανακριτής έχει διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανείς στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πιστεύω ότι με τις παρεμβολές έχει βάλει τον κ. Φαγέντ στο εδώλιο. Δεν αναζητεί τόσο την αλήθεια όσο το να διαψεύσει τα πιστεύω της οικογένειας Φαγέντ για την υπόθεση, τα οποία έχουν αποδειχθεί από πολλούς πάρα πολλούς ανεξάρτητους ερευνητές», είπε Μάικλ Κόουλ, εκπρόσωπος του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι, ωστόσο, για τον δικαστή της υπόθεσης αμφισβητούμενα.

Σχόλια