«Απειλή» για το ηλεκτρονικό εμπόριο το νομοθετικό πλαίσιο της Κομισιόν

0

Ανακοίνωση του βρετανικού επιχειρηματικού συνδέσμου προβλέπει δυσοίωνο το μέλλον των διαδικτυακών πωλήσεων και του διασυνοριακού εμπορίου, λόγω του νομοθετικού πλαισίου που πρόκειται να ισχύσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει νομικό χάος.

Σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς, οι εταιρείες που πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται συνήθως στους εγχώριους νόμους της χώρας τους. Πλέον, με τις αλλαγές που επίκεινται από την Κομισιόν, ο πωλητής θα πρέπει να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς της χώρας του αγοραστή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία βρετανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, θα πρέπει να εναρμονιστεί με τους νόμους και των 27 χωρών – μελών.

Το πρόβλημα αναμένεται να είναι πιο έντονο στις μικρότερες επιχειρήσεις που βασίζονται στις πωλήσεις μέσω ίντερνετ, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν την δραστηριότητά τους εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ, σύμφωνα πάντα με το Βρετανικό Βιομηχανικό Σύνδεσμο, πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι παροχείς οικονομικών και νομικών υπηρεσιών.

Σχόλια