«Φακέλωμα» όλων των Ευρωπαίων ανηλίκων προτείνει η ΕΕ

0

Τα μυστικά σχέδια της ΕΕ για συλλογή των δακτυλικών αποτυπωμάτων όλων των ανηλίκων που κατοικούν στο έδαφός της αποκάλυψε η μη κυβερνητική οργάνωση Statewatch, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για επικείμενο εφιάλτη μαζικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με συγκλονιστικά έγγραφα που εξασφάλισε η οργάνωση οι εκπρόσωποι των 25 συζητούν κεκλεισμένων των θυρών το ενδεχόμενο να οδηγηθούν όλα τα παιδιά της EE άνω των 12 χρόνων σε κέντρα συλλογής δακτυλικών αποτυπωμάτων, με σκοπό να δημιουργηθεί μια κοινή βάση δεδομένων.

Xαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη» την πρωτοβουλία της EE, η Statewatch κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών ότι λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις παρακάμπτοντας τα εθνικά κοινοβούλια και αγνοώντας τη γνώμη των πολιτών τους.

Οι αρχές αντίθετα υποστηρίζουν ότι τα αποτυπώματα των παιδιών αποτρέπουν την εκμετάλλευσή τους από οικογένειες που υποστηρίζουν ότι τα έχουν αναλάβει με σκοπό να εισπράξουν επιδόματα.

Σχόλια