Αφγανιστάν: Υπέρ της θανατικής ποινής ο Καρζάι

0

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι επανέλαβε ότι η χώρα του παραμένει «προσηλωμένη» στην ποινή του θανάτου, συνάδοντας με τον ισλαμικό νόμο, αλλά και για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Προσφάτως ο πρόεδρος του Αφγανιστάν κλήθηκε να μετατρέψει περί τις 100 καταδίκες ατόμων, στα οποία έχει επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.
Περίπου 15 καταδικασμένοι στην ποινή του θανάτου εκτελέστηκαν διά πυροβολισμού τον Οκτώβριο, στο δεύτερο κύμα εκτελέσεων αφότου οι Ταλιμπάν εκδιώχθηκαν από την εξουσία το 2001.

«Η σαρία (ισλαμικός νόμος) είναι πολύ σαφής στο ζήτημα αυτό, η κυβέρνηση και ο λαός του Αφγανιστάν είναι προσηλωμένοι στην ποινή του θανάτου» συνέχισε ο κ. Καρζάι, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΚΕΠΠΑ, Χαβιέ Σολάνα, που επισκέπτεται την Καμπούλ.

«Για να μπορέσει η Δικαιοσύνη να εκπληρώσει σωστά το ρόλο της εναντίον αυτών που κάνουν τα παιδιά μας μάρτυρες, που κόβουν χέρια, αυτιά, δάχτυλα, απαγάγουν ανθρώπους και στη συνέχεια τους εκτελούν, για όλες αυτές τις περιπτώσεις η σαρία είναι ξεκάθαρη» κατέληξε ο Αφγανός πρόεδρος.

Σχόλια