Αγγλία: Κατηγορίες εναντίον αγοραφοβικού αποσύρονται γιατί δεν μπορεί να παραστεί σε δίκη

0

Ένας άνδρας από το  Μιντλσμπροου της βορειοδυτικής Αγγλίας είδε της εις βάρος του κατηγορίες για τοκογλυφία και παράνομο δανεισμό να  αποσύρονται γιατί δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο  Colin Watson, λάμβανε εξωφρενικά ποσά από την πολιτεία σε μορφή επιδομάτων λόγω του ιατρικού ιστορικού του. Τα επιδόματα αυτά, αν και απολύτως νόμιμα, έφεραν τον κ. Watson σε “δύσκολη θέση” καθώς η αγοραφοβία του τον εμπόδιζε να ξοδέψει και τις 1500 λίρες που εισέπραττε μηνιαίως. Ως εναλλακτική λύση τότε ο κ. Watson ξεκίνησε ένα ανεπίσημο γραφείο δανεισμού συγγενών και φίλων, χωρίς όμως να χρεώνει τόκους, παρά μόνο, όπως παραδέχεται, σε μια και μοναδική περίπτωση.

Τελικά,οι τέσσερεις κατηγορίες σε βάρος του κ. Watson αποσύρθηκαν απο το δικαστή Peter Fox με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχε πρακτικός τρόπος διεξαγωγής της δίκης.

Ο 62χρονος άνδρας δεν είναι προφανώς σε θέση να φύγει από το σπίτι του λόγω προχωρημένης αγοραφοβίας  και έτσι δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ τη δικαιοσύνη για τις κατηγορίες του παράνομου δανεισμού χρημάτων.
 

Σχόλια