Αγωγή εκατομμυρίων κατά της Disney για το σενάριο του “Mr. Young”

0

Πέραν της Disney εναγόμενοι είναι και ο ατζέντης Richard Weitz, η Wiliam Morris Endeavor Entertainment και ο Καναδός παραγωγός Dan Signer. Ο Tiar ισχυρίζεται ότι το καλοκαίρι του 2009 είχε παραδώσει ο ίδιος το σενάριό του στον William Morris με τη μεσολάβηση του ατζέντη Richard Weitz.

Ο τελευταίος είχε αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον για το σενάριο του Tiar, στη συνέχεια όμως το απέρριψε ως απρόσιτο στο αμερικανικό κοινό. Μετά την απόρριψη ο Weitz παρέλειψε να επιστρέψει στον ενάγοντα το σενάριο και τα συνοδευτικά έγγραφα.

Ένα χρόνο αργότερα το σόου “Mr. Young” ξεκίνησε να προβάλλεται στον Καναδά με παραγωγό τον Dan Signer. Για την ευδοκίμηση της αγωγής τίθενται πάντως σοβαρά αποδεικτικά ζητήματα, αφού κατ’ αρχήν δεν είναι σαφές πώς μπορεί το σενάριο του Tiar να έφτασε στα χέρια του Signer. Ο ατζέντης Weitz ισχυρίζεται ότι είχε επιστρέψει το σενάριο στον συγγραφέα μετά την απόρριψη. Ο ίδιος ο Tiar πιθανολογεί από την άλλη ότι το σενάριο έφτασε στον Signer είτε επειδή του το έδωσε ο ατζέντης, είτε επειδή υπήρξε παράλειψη φύλαξής του σε ασφαλή χώρο με αποτέλεσμα αυτό να διαρρεύσει σε τρίτους.

Σχόλια