Αγωγή φοιτήτριας Νομικής κατά του Χάρβαρντ για δυσφήμιση

0

Δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθη ότι το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δεν διέπραξε συκοφαντική δυσφήμιση, όταν επέπληξε φοιτήτρια Νομικής για λογοκλοπή σε άρθρο της δημοσιευμένο στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου.

Η φοιτήτρια είχε ενάγει το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ισχυριζόμενη ότι δεν κατάφερε να προσληφθεί από μεγάλο δικηγορικό γραφείο εξαιτίας μιας άδικης επίπληξης, που περιελήφθη στο φάκελο της βαθμολογίας της, με την οποία κατηγορείτο ότι αντέγραψε άρθρο νομικού περιοδικού. Το δικαστήριο έκρινε υπέρ του Πανεπιστημίου, αφού δέχτηκε ότι η φοιτήτρια είχε πράγματι διαπράξει λογοκλοπή, με αποτέλεσμα να μην στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς τα περιεχόμενα στην επίπληξη του Πανεπιστημίου ήταν όντως αληθή.

Προς στήριξη της αγωγής της, η φοιτήτρια είχε προβάλλει ότι το άρθρο που είχε υποβάλλει προς δημοσίευση στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου ήταν υπό μορφή σχεδίου, χωρίς να έχει συμπεριλάβει λίστα με τις πηγές της λόγω τεχνικού προβλήματος στον υπολογιστή της, με αποτέλεσμα για την δημοσίευση του άρθρου να ευθύνονται τελικά οι εκδότες της εφημερίδας.

Ωστόσο, η αγωγή της, με την οποία ζητούσε τόσο αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη από την μη πρόσληψή της όσο και απόσυρση της επίπληξης από τον προσωπικό της φάκελο βαθμολογίας, δεν έγινε τελικώς δεκτή.
 

Σχόλια