Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Βρετανίας από Αμερικανό παραγωγό ραδιοφώνου

0

Παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της βρετανικής ηγεσίας επειδή το όνομά του συμπεριλήφθη στον κατάλογο των ανεπιθύμητων για το Ηνωμένο Βασίλειο προσώπων.
Ο συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής, Μάικλ Σάβατζ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Μάικλ Άλαν Γουάινερ, είναι ένα από τα 22 άτομα, στα οποία η βρετανική ηγεσία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα. Κατηγορούνται για διατύπωση ακραίων απόψεων τους και για υποκίνηση μίσους.
Ο Αμερικανός σχολιαστής έχει χαρακτηρίσει το κοράνι «βιβλίο του μίσους», έχει καταφερθεί κατά των μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εξοργίσει με τις απόψεις τους γονείς αυτιστικών παιδιών.
Ο Μάικλ Σάβατζ έχει δηλώσει ότι είναι αντίθετος με την άσκηση οποιαδήποτε μορφής βίας και δεν επιθυμεί το όνομά του να συνδέεται με δολοφόνους.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό του κοινό ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει αγωγή εις βάρος της υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας, Τζάκι Σμιθ, την οποία απεκάλεσε «παράλογη».
«Είναι αδιανόητο να με ταυτίζουν με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων που σκοτώνουν αθώους πολίτες στη Ρωσία. Είναι αδιανόητο να με συμπεριλαμβάνουν στον ίδιο κατάλογο με τους δολοφόνους της Χαμάς. Είναι δυσφήμιση», είπε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Σάβατζ.
Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ο Μάικλ Σάβατζ είπε ότι δεν «μιλά υπέρ της βίας αλλά υπέρ των παραδοσιακών αξιών».