Αγωγή κατά του ιδρύματος Johnny Mercer

0

O κινηματογραφικός παραγωγός Howard Green άσκησε αγωγή κατά του ιδρύματος Johnny Mercer (Johnny Mercer Foundation), ισχυριζόμενος ότι το ίδρυμα του χρωστάει 30.000 δολάρια, για την εργασία του σε ντοκυμαντέρ για τη ζωή του τραγουδιστή.

Ο Johnny Mercer υπήρξε συνθέτης και στιχουργός μερικών από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των δεκαετιών του ’30, του ’40 και του’50 (“Moon River”, “One for my baby and one more for the road” κλπ) και συνιδρυτής της Capitol Records.

Η αγωγή αφορά στο ντοκυμαντέρ “Johnny Mercer: The Dream’s On Me”, σε συμπαραγωγή του 2009, του Ιδρύματος Johnny Mercer και της εταιρείας Rhapsody Productions. Στην ιστοσελίδα αξιολόγησης ταινιών IMDB.com το όνομα του Green αναγράφεται στη λίστα των συμπαραγωγών, ενώ στο σχετικό δικόγραφο, ο ενάγων κάνει λόγο «για συμφωνία τόσο γραπτή, όσο και προφορική», βάσει της οποίας ο Green ανέλαβε την αναζήτηση πόρων και χορηγών, καθώς και τη σύναψη συμφωνιών αδειοδότησης χρήσης οπτικοακουστικού υλικού.

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, «το ίδρυμα με σχετική επιστολή που απέστειλε στο συνήγορο του παραγωγού το Νοέμβριο του 2012, αρνείται οποιαδήποτε συνδρομή του Howard Green στην παραγωγή της ταινίας, καθώς και την ύπαρξη κάθε σχετικής συμφωνίας».

Ο παραγωγός άσκησε αγωγή αποζημίωσης 30.000 δολαρίων για παραβίαση όρων συμβολαίου και κάλυψη δικαστικών εξόδων, ενώ το Ίδρυμα έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να σχολιάσει σχετικά.

 

Σχόλια