Αγωγή της J.K Rowling κατά δικηγόρου για παραβίαση καθήκοντος εχεμύθειας

0

Η Αγγλίδα συγγραφέας J.K Rowling, διάσημη για τη συγγραφή της σειράς βιβλίων “Harry Potter”, κατέθεσε αγωγή εναντίον δικηγόρου της δικηγορικής εταιρείας Russells, στην οποία έχει αναθέσει την εκπροσώπησή της.
Λόγος της αγωγής είναι η παραβίαση του δικηγορικού απορρήτου, καθώς ο δικηγόρος αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες για το καινούριο βιβλίο της Rowling. Πρόκειται για το βιβλίο «Το κάλεσμα του κούκου» (“The Cuckoo’s Calling”), αστυνομική νουβέλα, την οποία η Rowling κυκλοφόρησε, υπογράφοντας με το ψευδώνυμο Robert Galbraith. Ο δικηγόρος αποκάλυψε σε φίλη του, ότι πίσω από τον Galbraith βρίσκεται η διάσημη συγγραφέας, πληροφορία την οποία εκείνη έδωσε στη δημοσιότητα.

Η Rowling άσκησε αγωγή τόσο εναντίον του δικηγόρου, όσο και εναντίον της γυναίκας, η οποία ευθύνεται για τη διαρροή της πληροφορίας στον Τύπο. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Independent”, τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν ήδη έρθει σε συμβιβασμό, αφού η συγγραφέας δέχτηκε να υποχωρήσει, έναντι καταβολής των δικαστικών δαπανών και μιας «συμβολικής» δωρεάς για φιλανθρωπικούς σκοπούς, από πλευράς των εναγομένων.

 

Σχόλια