Αγωγή Τραμπ κατά πρώην δικηγόρου του

0

Ο Νεοϋορκέζος ιδιοκτήτης ακινήτων και αστέρας της μικρής οθόνης, Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή εις βάρος του πρώην δικηγόρου από τον οποίο αξιώνει αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων και τον οποίο κατηγορεί για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής μετά τη χρησιμοποίηση του ονόματος του ομίλου επιχειρήσεων Τραμπ στο διαδίκτυο και σε συνεντέυξεις.

Στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο δικηγόρος, Μόρισον Κοέν και ένας εκ των συνεργατών του κατηγορούνται για χρησιμοποίηση του ονόματος και της φήμης του Ντόναλντ Τραμπ χωρίς τη συγκατάθεσή του για “διαφημιστικούς σκοπούς”.

“Οι εναγομένοι, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Τραμπ χρησιμοποίησαν, στην πραγματικότητα εκμεταλλεύτηκαν εμπορικά, το όνομα και τη φήμη του ενάγοντα και συνεχίζουν να το κάνουν μέσα από την ιστοσελίδα του Μόρισον Κοέν στο διαδίκτυο”, αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της αγωγής.

Η δικηγορική εταιρεία, στην οποία εργάζεται ο Μόρισον, δηλώνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί την αγωγή για να αποφύγει να καταβάλει το ποσό των 600.000 δολαρίων που οφείλει από δικαστικά έξοδα στην δικηγορική εταιρεία.

Νωρίτερα στις αρχές του έτους, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει τον Μόρισον Κοέν για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και ισχυρίστηκε ότι η δικηγορική εταιρεία τον χρησιμοποιούσε ως “μηχανή μετρητών” κατά τη διάρκεια δίκης το 2006.

Σχόλια