«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήξερε ότι την παρακολουθούσαν»

0

Με το φόβο ότι παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές της επικοινωνίες ζούσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα, όπως κατέθεσε ο πρώην γραμματέας της, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από τις βρετανικές αρχές για το μοιραίο δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.

Ο Μάικλ Γκίμπινς, ο οποίος εργάστηκε στο πλευρό της Νταϊάνα μέχρι ένα χρόνο πριν από τον θάνατό της, δήλωσε ότι είχε διαπιστώσει πως αξιωματούχοι της βασιλικής αυλής δεν ενέκριναν τις σχέσεις που είχε η Νταϊάνα.

Η κατάθεση του Μάικλ Γκίμπινς ενώπιον του δικαστηρίου που διερευνά τις συνθήκες θανάτου της Νταϊάνα έγινε με πολύ προσεκτικά διατυπωμένες εκφράσεις.

Ο Μάικλ Μάνσφιλντ, δικηγόρος του πατέρα του Ντόντι αλ Φαγέντ, συνοδού της Νταϊάνα, ρώτησε τον Γκίμπινς : «Η πριγκίπισσα, ή οποιοσδήποτε άλλος, σας ανέφερε ποτέ ότι ανησυχούσε πως τα τηλεφωνήματά της και οι επικοινωνίες της παρακολουθούνταν;»

«Εκείνη ουδέποτε εξέφρασε τέτοια ανησυχία, αλλά οι ενέργειές της ήταν τέτοιες, όπως οι αλλαγές τηλεφωνικών αριθμών, που ήταν σαφές ότι αυτό ήταν κάτι που την ανησυχούσε», απάντησε ο πρώην γραμματέας της Νταϊάνα.

Ο Γκίμπινς ανέφερε εξάλλου ότι ορισμένες από τις δραστηριότητες της πριγκίπισσας, όπως η συμμετοχή της στην εκστρατεία για την κατάργηση των ναρκών κατά προσωπικού, προκαλούσαν ανησυχία στο παλάτι.

Ο πατέρας του Ντόντι αλ Φαγέντ, ισχυρίζεται ότι η Νταϊάνα και ο γιος του δολοφονήθηκαν από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, που εκτελούσαν εντολές του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ της β΄.

Σχόλια