Αίγυπτος: 5ετή φυλάκιση σε πρώην υπουργό

0

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε από αιγυπτιακό δικαστήριο ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου Ρασίντ Μοχάμεντ Ρασίντ, για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ενώ τρεις άλλοι πρώην αξιωματούχοι, που ήταν κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, αθωώθηκαν.

Ο Ρασίντ, δικάστηκε ερήμην αφού εγκατέλειψε την Αίγυπτο το Φεβρουάριο.Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία ενώ καταζητείται και από την Ιντερπόλ.. Στις 25 Ιουνίου καταδικάστηκε και από άλλο αιγυπτιακό δικαστήριο σε φυλάκιση 5 ετών για κατάχρηση του Ταμείου Ανάπτυξης Εξαγωγών.

Οι πρώην υπουργοί Πληροφοριών και Οικονομικών, απαλλάχθηκαν από την κατηγορία διασπάθισης 10 εκατομμυρίων λιρών κατά την προεκλογική εκστρατεία του πρώην κυβερνώντος κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αν και  ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου, Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ, ανακοίνωσε  ότι θα εφεσιβάλει τις απαλλακτικές αποφάσεις θεωρώντας ότι η απαλλαγή των πρώην υπουργών «δεν ανταποκρίνεται στις αποδείξεις που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία».

Σχόλια