Αίτημα για δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για τα θύματα του χρηματιστή Μπέρνταντ Μάντοφ

0

Τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τους εξαπατημένους πελάτες τους σε όλον τον κόσμο ζήτησαν οι δικηγόροι των θυμάτων του χρηματιστή Μπέρναντ Μάντοφ.

«Θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα παγκόσμιο πρόβλημα», υπογράμμισε ο Ισπανός δικηγόρος Χαβιέρ Κρεμάδες, πρόεδρος της «διεθνούς συμμαχίας», η οποία συστήθηκε τον Φεβρουάριο στη Μαδρίτη και εκπροσωπεί 45 δικηγορικά γραφεία σε 25 χώρες.

Θύματα της απάτης του Μάντοφ, που εκτιμάται ότι φθάνει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, έπεσαν δεκάδες χιλιάδες πελάτες των δικηγορικών γραφείων της συμμαχίας.

«Οι διαστάσεις της απάτης, η γεωγραφική της έκταση, ο αριθμός κι η ποσότητα των φυσικών προσώπων και των εταιρειών που επλήγησαν καταδεικνύουν την αναγκαιότητα για σύσταση ενός ειδικού οικονομικού δικαστηρίου», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος των δικηγόρων.

Ο Ισπανός δικηγόρος τόνισε πως η συμμαχία έχει έλθει σ επαφή με τις κυβερνήσεις των χωρών της ομάδος G20 προκειμένου να προωθηθεί η ιδέα της σύστασης του δικαστηρίου αυτού, το οποίο μπορεί να συσχετισθεί και με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Οι δικηγόροι της συμμαχίας συναντώνται σήμερα με τη διοίκηση της SEC, της υπηρεσίας ασφαλείας του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, και με αντιπροσώπους των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Σχόλια