Αίτημα για σύλληψη του Εχούντ Μπαράκ από βρετανική οργάνωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

0

Τα μέλη της βρετανικής οργάνωσης «Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη» κατέθεσαν αίτημα για τη σύλληψη σε βρετανικό έδαφος του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ.
Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει μήνυση (με τη βοήθεια ενός επιτελείου νομικών) σε βρετανικό δικαστήριο–της περιφέρειας του Γουεστμίνστερ– με αίτημα την σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία αυτές τις ημέρες.
Η οργάνωση απηύθυνε κάλεσμα για τη διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας μπροστά από το ξενοδοχείο, στο οποίο κατέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ.
Κατηγορεί τον Εχούντ Μπαράκ για εγκλήματα πολέμου τα οποία διεπράχθησαν επί θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ.
«Παρουσιαστήκαμε σήμερα το πρωί στον δικαστή με το αίτημά αυτό, ορίζεται η δικάσιμος», τόνισε ο δικηγόρος Ταγιάμπ Αλί.
«Αλλά θα πρέπει όλα να γίνουν γρήγορα, να μην καταφέρει να εγκαταλείψει στο μεταξύ τη Βρετανία ο Μπαράκ», πρόσθεσε αμέσως.
Ο Εχούντ Μπαράκ μετέβη στη Βρετανία για να παραστεί στο συνέδριο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.
Ο δικηγόρος της οργάνωσης αναφέρεται στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της πολυήμερης ισραηλινής φονικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας με την κωδική ονομασία «Συμπαγές Μολύβι””, λίγο πριν την πρωτοχρονιά 2009 κι επεκτάθηκε αρκετές μέρες μέσα στο 2009.
Στη διάρκεια της επιχείρησης «Συμπαγές μολύβι» σκοτώθηκαν περίπου 1.400 Παλαιστίνιοι, ενώ από την άλλη πλευρά οι νεκροί είναι λίγες δεκάδες.

Σχόλια