Αλ Φαγέντ: «Η Νταϊάνα ήταν έγκυος»

0

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν έγκυος», κατέθεσε ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου της πρώην πριγκίπισσας της Ουαλίας και του Αιγυπτίου επιχειρηματία, Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Ο ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος «Χάροντς» και πατέρας του εκλιπόντος Ντόντι αλ Φαγέντ δήλωσε ενώπιον των ενόρκων: «Η Νταϊάνα μου μίλησε για την εγκυμοσύνη της στο τηλέφωνο. Είμαι ο μόνος στον οποίο μίλησαν για αυτό το θέμα».

Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ υποστήριξε ότι το ζεύγος Νταϊάνα – Ντόντι «έπεσαν θύματα δολοφονίας. Η ίδια η Νταϊάνα προσωπικά μου εκμυστηρεύτηκε τους φόβους της κατά τη διάρκεια των κοινών μας διακοπών, τον Ιούλιο του 1997. Μου είπε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Φίλιππος ήθελαν να την ξεφορτωθούν».

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν τις αντίστοιχες βρετανικές για την εκτέλεση της δολοφονίας.

Η Νταϊάνα και ο Ντόντι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε στη σήραγγα Ποντ ντ΄ Άλμα στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου του 1997.

Η γαλλική και η βρετανική αστυνομική έρευνα απέδωσαν το θάνατό τους σε δυστύχημα, οφειλόμενο στην υπερβολική ταχύτητα και την κατανάλωση αλκοόλ από τον οδηγό, Ανρί Πολ, ο οποίος βρισκόταν επιπλέον υπό την πίεση των φωτορεπόρτερ.

Εκπρόσωπος του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, έχει ζητήσει να κληθούν για κατάθεση μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Κατά την άφιξη στο δικαστικό μέγαρο του Λονδίνου, ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ δήλωσε: «Αγωνίζομαι για αυτή τη στιγμή εδώ και δέκα χρόνια. Ήρθε επιτέλους η στιγμή να πω τι ακριβώς συνέβη στο γιο μου και στη Νταϊάνα. Με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζω να λάμψει η αλήθεια».

Σχόλια