Αλλαγές από τον Σαρκοζί στο πλαίσιο του νόμου για τη μετανάστευση

0

Αλλαγές στο νόμο για τη μετανάστευση αποφάσισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, αποφασίζοντας να δώσει άδεια παραμονής σε 1.200 παιδιά, οι γονείς των οποίων απειλούνται με απέλαση.

Ο κ. Σαρκοζί έδωσε εντολή να αντιμετωπίζονται θετικά οι οικογένειες που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί στη Γαλλία ή έφτασαν στο γαλλικό έδαφος «σε πολύ μικρή ηλικία» και δεν μιλούν τη γλώσσα της χώρας από την οποία προέρχονται οι γονείς τους.

Πάντως, ο Σαρκοζί απέκλεισε μια συστηματική νομιμοποίηση των μεταναστών για να αποφύγει «την παράνομη είσοδο στη Γαλλία και την εγγραφή στο σχολείο παιδιών παράνομων μεταναστών».

Επιπλέον, οι τοπικοί άρχοντες στη Γαλλία θα προτείνουν στις οικογένειες που δεν καλύπτονται από τα μέτρα Σαρκοζί βοήθεια για «εθελοντική επιστροφή» στις πατρίδες τους καταβάλλοντάς τους 3.500 ευρώ για κάθε ζευγάρι και 1.000 επιπλέον ευρώ για κάθε παιδί.

Σημειώνεται ότι την πολιτική του Σαρκοζί για τη μετανάστευση υποστηρίζουν τα τρία τέταρτα των Γάλλων πολιτών. Ο υπουργός έχει δώσει διορία στους μαθητές γόνους μεταναστών και στους γονείς τους έως τις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει το σχολικό έτος.

Ο κ. Σαρκοζί έχει προγραμματίσει για το τρέχον έτος απελάσεις τουλάχιστον 25 χιλιάδων αλλοδαπών εάν βρεθεί ότι είναι παράνομοι έναντι 20 χιλιάδων που ήταν για το 2005.