Αλλαγές στη χορήγηση κοινοτικών ενισχύσεων ετοιμάζει η Κομισιόν

0

Σε ριζική μεταρρύθμιση των κανόνων με τους οποίους ρυθμίζονται οι τρόποι χορήγησης των κοινοτικών ενισχύσεων προτίθεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ολλανδή επίτροπος, αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού, Νέλι Κρες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Νέλι Κρες, πρόθεσή της είναι να χορηγείται στο εξής το μεγαλύτερο τμήμα των κοινοτικών ενισχύσεων όχι στις κρατικές αρχές αλλά στις εταιρίες εκείνες οι οποίες εγκαθίστανται και επενδύουν στις οικονομικά ασθενέστερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, η Κρες τόνισε ότι εξετάζεται αν η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει ενισχύσεις σε μια φτωχή περιφέρεια, η οποία ανήκει σε πλούσια χώρα, καθώς αυτό που απαιτείται είναι λιγότερες και ποιοτικά καλύτερες κρατικές ενισχύσεις. Επίσης, σημείωσε ότι κατά την χορήγηση των ενισχύσεων, θα λαμβάνεται υπόψη και η οικονομική ισχύς του κράτους μέλους στο οποίο πρόκειται να χορηγηθούν

Εάν, τελικά, γίνει αποδεκτή η μεταρρύθμιση την οποία ετοιμάζει η Ολλανδή επίτροπος, τότε θα ζημιωθούν από αυτήν και ελληνικές περιφέρειες, όπως της Στερεάς Ελλάδας, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, αλλά και ισχυρές οικονομικά χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Σχόλια