Αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης για τους ομήρους

0

Σε αλλαγές στην πολιτική για τους ομήρους προχώρησε η αμερικανική κυβέρνηση, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα απειλούνται πλέον με διώξεις οι οικογένειες Αμερικανών ομήρων, οι οποίες επιχειρούν να καταβάλλουν τα λύτρα, τα οποία τους ζητούνται για την απελευθέρωση των οικείων τους.

Ο Μ. Ομπάμα δήλωσε ότι αν και εξακολουθεί να ισχύει η πολιτική της μη διαπραγμάτευσης των αρχών με τους απαγωγείς, η κυβέρνηση θα μπορεί πλέον να επικοινωνεί μαζί τους, αλλά και να διευκολύνει την επικοινωνία των συγγενών, ενώ έδωσε εντολή στις εισαγγελικές αρχές να μην απειλούν με διώξεις τις οικογένειες των ομήρων, οι οποίες επιχειρούν να καταβάλλουν τα ζητούμενα λύτρα.

Η συγκεκριμένη αλλαγή στάσης αποτελεί τμήμα γενικότερης αναμόρφωσης της πολιτικής των αμερικανικών αρχών, όσον αφορά στη διάσωση των ομήρων, καθώς η κυβέρνηση δέχτηκε έντονες επικρίσεις από συγγενείς ομήρων κατά το τελευταίο έτος, λόγω της αναποτελεσματικότητας και της έλλειψης συντονισμού των προσπαθειών για την απελευθέρωση τους.

Στα πλαίσια της νέας πολιτικής, η οποία εκτίθεται συνοπτικά σε έγγραφο του Λευκού Οίκου, θα βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αναπτύσσει τα σχέδια διάσωσης ομήρων, παρακολουθεί τις εξελίξεις συγκεκριμένων υποθέσεων, ανταλλάσσει πληροφορίες με τις οικογένειες των ομήρων και ενημερώνει το Κογκρέσο και τα μέσα ενημέρωσης.