Άλλοι δύο σύμμαχοι του πρώην Προέδρου κατηγορούμενοι για γενοκτονία στην Ακτή Ελεφαντοστού

0

Πρόκειται για δύο πολιτικούς συμμάχους του πρώην Προέδρου της χώρας Laurent Gbagbo, ο οποίος με την άρνησή του να παραιτηθεί από την θέση του μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προκάλεσε αιματηρές συγκρούσεις και έκρηξη βίας στη χώρα, για διάστημα μηνών.

Η είδηση προέρχεται από ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ τα δύο πρόσωπα που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε γενοκτονία είναι η Genevieve Bro-Gebe ηγέτης των «Women Patriots» και ο Abou Drahamane Sangare, πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος IPF (Ivorian Popular Front). Οι δύο κατηγορούμενοι προς το παρόν κρατούνται στην περιοχή Katiola στα νοτιοανατολικά της χώρας. Μέχρι στιγμής η κατηγορία της συμμετοχής σε γενοκτονία και διάπραξης εγκλημάτων κατά του λαού έχει απαγγελθεί κατά οχτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων πρώην Υπουργοί αλλά και η σύζυγος του Gbagbo.

Ο ίδιος ο Gbagbo συνελήφθη τον Απρίλιο του 2011 κοντά στο Αμπιτζάν, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στη Χάγη, όπου θα δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τέσσερις κατηγορίες εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.