Αναθεώρηση του βρετανικού δικαστικού συστήματος για το οικογενειακό δίκαιο

0

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να διεξαχθεί επίσημη έρευνα με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσο το ισχύον δικαστικό σύστημα της χώρας που αφορά πτυχές του οικογενειακού δικαίου ικανοποιούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και κυρίως τους γονείς.

Η έρευνα πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου οι δίκες για την απόκτηση της επιμέλειας των παιδιών και για τον καθορισμό του τρόπου επικοινωνίας αυτών με τους γονείς τους έχουν τεθεί υπό εξέταση, καθώς ολοένα και περισσότεροι πατέρες δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό της περασμένης βδομάδας, όπου ένας εξοργισμένος πατέρας εισέβαλε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ντυμένος Μπάτμαν, δηλώνοντας ότι είναι πιο εύκολο να ανέβει στο μπαλκόνι της βασίλισσας από το να δει τα παιδιά του.

Στην έρευνα θα εξεταστεί μεταξύ άλλων πόσο χρονοβόρα είναι η εκδίκαση των οικογενειακών υποθέσεων και πόσο ικανοποιημένοι είναι οι γονείς από τις υπηρεσίες των δικαστηρίων που δικάζουν τέτοιες υποθέσεις.

Σχόλια