Αναβλήθηκε η δίκη για τις επιθέσεις στη Βομβάη

0

Αναβλήθηκε η δίκη του μοναδικού επιζήσαντα από τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων, τον Νοέμβριο του 2008, στη Βομβάη της Ινδίας λόγω της εξαίρεσης της Ινδής συνηγόρου του κατηγορούμενου.

Ο δικαστής Μ.Λ.Ταχαλιγιάνι υπογράμμισε στο δικαστήριο πως «δεν φαίνεται σωστό η Αντζάλι Ουαγκμάρ να είναι συνήγορος του υπ αριθμόν ένα κατηγορούμενου».

Η Ινδή δικηγόρος δέχτηκε στις αρχές Απριλίου να υπερασπίσει τον Ιμάν, αγνοώντας τις πιέσεις και τις απειλές εκτρεμιστών ινδουιστών. Ο δικαστής επισήμανε πως υπάρχει πιθανή σύγκρουση συμφερόντων αφού η συνήγορος συνδέεται με έναν μάρτυρα κατηγορίας.

Ο Πακιστανός Μοχάμεντ Ατζμάρ Αμίρ Ιμάν, γνωστός ως «Κασάμπ», συνελήφθη στη διάρκεια των επιθέσεων και κατηγορείται για «πράξεις πολέμου εναντίον της χώρας», ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και παραβίαση του νόμου περί κατοχής όπλων και εκρηκτικών.

Ο φερόμενος ως δράστης κατηγορούμενος αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου.

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας στο ειδικό δικαστήριο της φυλακής Άρθουρ Ρόουντ είναι δρακόντεια. Χαρακτηριστικό είναι πως για να οδηγηθεί ο κατηγορούμενος από το κελί του στην αίθουσα του δικαστηρίου κατασκευάστηκε ειδικός αλεξίσφαιρος διάδρομος.

Σχόλια