Αναβλήθηκε η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν

0

Η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν, η οποία άρχισε χθες το πρωί στη Βαγδάτη, αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου επειδή πολλοί από τους μάρτυρες κατηγορίας φοβήθηκαν να καταθέσουν.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, πρώην δικτάτορας του Ιράκ, και οι επτά συγκατηγορούμενοί του, είχαν αρνηθεί την ενοχή τους, ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου.

Ο Σαντάμ και οι επτά συγκατηγορούμενοί του καλούνται, στη φάση αυτή, να απολογηθούν ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου για ένα και μοναδικό έγκλημα, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκρισης, τη σφαγή του Ντουτζάιλ.

Ο κύριος λόγος για τη χθεσινή αναβολή της δίκης ήταν επειδή περί τους 30 με 40 από τους μάρτυρες κατηγορίας ήταν πολύ φοβισμένοι για να τον καταδώσουν, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο δικαστής Ριζγκάρ Μοχάμεντ Αμίν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βήμα των μαρτύρων στο δικαστήριο διαθέτει κουρτίνες, ώστε να μη γίνεται φανερή η ταυτότητα των μαρτύρων. Ωστόσο, τέτοιος είναι ο φόβος που προκαλεί ακόμη στον κόσμο η επί δεκαετίες στυγνή τυραννία, ώστε πολλοί ακόμη μπορεί να τον φοβούνται.

Σχόλια