Αναβολή 30 ημερών ζήτησε η Φλόρενς Χάρτμαν

0

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Φλόρενς Χάρτμαν αρνήθηκε να τοποθετηθεί ως προς τις κατηγορίες για προσβολή του δικαστηρίου που της απαγγέλθηκαν τον Αύγουστο.

Η Χάρτμαν φέρεται να αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τη δίκη του εκλιπόντος προέδρου της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Στην ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος της Χάρτμαν, Γουίλιαμ Μπέρντον δήλωσε ότι η πελάτης του ζητά να ασκήσει το δικαίωμα να καθυστερήσει τη δήλωσή της για 30 ημέρες μέχρις ότου το δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση για το αν θα χρειαστεί η εναγόμενη να καλύψει τα δικαστικά έξοδα.

Σε δημόσιες δηλώσεις της, η Χάρτμαν εμμένει ότι ενήργησε βάσει των δικαιωμάτων της και ότι οι εις βάρος της κατηγορίες απειλούν την ελευθερία της έκφρασης και της διαφάνειας σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ICTY.

Σε περίπτωση που η Χάρτμαν καταδικαστεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης επτά ετών, πρόστιμο 100.000 ευρώ, ή και τα δύο.

Δήλωση του δικαστηρίου ανέφερε ότι έγγραφο της Χάρτμαν που δημοσιεύθηκε το 2007 και το 2008 αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με απόρρητες αποφάσεις του εφετείου, για την υπόθεση Μιλόσεβιτς.

Η Φλόρενς Χάρτμαν διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου της πρώην γενικής εισαγγελέως του δικαστηρίου του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου, Κάρλα ντελ Πόντε, από το 1999 μέχρι το 2006.

Σχόλια