Αναβολή μιας εβδομάδας στη δίκη του Μάικλ Τζάκσον

0

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία επιλογής των 12 ενόρκων και των 8 αναπληρωματικών που θα συνθέσουν το δικαστήριο στην υπόθεση του τραγουδιστή της ποπ Μάικλ Τζάκσον, λόγω του αιφνιδίου θανάτου συγγενικού προσώπου του κύριου συνηγόρου υπεράσπισης. Ο Τζάκσον κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ρόντνεϊ Μέλβιλ, έκανε δεκτό το αίτημα των διαπιστευμένων δημοσιογράφων να τους δοθούν τα ερωτηματολόγια που συμπληρώνει καθένας από τους 250 υποψηφίους, βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή των ενόρκων, ενώ παράλληλα θα δημοσιευθούν και οι απαντήσεις τους, εφόσον δεν περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες. Το αίτημα των δημοσιογράφων στηρίθχηκε στην ανάγκη ελέγχου της διαδικασίας, οι δικηγόροι όμως του Τζάκσον υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό παρά μόνο εντείνει τη συναισθηματική κάλυψη της δίκης από τα ΜΜΕ.

Η δίκη αναμένεται να κοστίσει 2.5 εκατομμύρια δολάρια περίπου, ενώ τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το δικαστήριο στοιχίζουν 40.000 δολάρια ημερησίως.

Σχόλια