Άναψε το πράσινο φως για τη συγxώνευση Universal και EMI

0

Η συγχώνευση μεταξύ των δύο μουσικών βιομηχανιών, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θέση της Universal, που κατέχει ούτως ή άλλως την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά, στο χώρο της μουσικής. Ωστόσο, η συμφωνία ύψους 1.9 δισεκατομμυρίων δολαρίων κρίθηκε ότι δεν στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.

Σε αντίθεση όμως με την αμερικανική επιτροπή που ενέκρινε τη συγχώνευση άνευ όρων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε μια σειρά από υποχρεώσεις σε βάρος της Universal, και συγκεκριμένα ζήτησε να πουλήσει η τελευταία σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που μέχρι τώρα ανήκουν στην EMI. Επέβαλε επίσης την αλλαγή ορισμένων επιχειρηματικών πρακτικών της Universal για διάστημα μίας δεκαετίας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, οι δύο εταιρείες είχαν στο χαρτοφυλάκιό τους αρκετά διαφορετικά είδη μουσικής, με τη Universal να εστιάζει σε σύγχρονους καλλιτέχνες σε αντίθεση με την EMI που επικεντρωνόταν σε παλαιότερους, συμπερασματικά δε δέχθηκε ότι τα προϊόντα τους διαφοροποιούνται σημαντικά και δεν ετίθετο ζήτημα επιβολής όρων προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία.

Σχόλια